Wil je graag gitaar leren spelen? Goed plan!

De gitaar is een bijzonder mooi en veelzijdig instrument waar je alle muzikale kanten mee op kan. Nog steeds ontzettend populair, een welkome gast bij een kampvuur, op het strand of feest, maar vooral ook het perfecte instrument om thuis je plezier en ontspanning mee te beleven.

Starten met gitaarles kan vanaf op het moment dat je daar aan toe bent. Een enkeling start al met 5 jaar, anderen zijn er qua fysieke kracht en concentratie op latere leeftijd klaar voor. Wil je weten of de gitaar jouw instrument is, volg dan een proefles!

De les

Je volgt wekelijks 30 of 45 minuten les, minimaal 35 keer per jaar. Daarnaast is het mogelijk om mee te doen aan voorspeelavonden, projecten, gitaarorkest en gitaarklas-uitjes. Zie de projecten pagina om een indruk te krijgen van alle extra activiteiten.

De lessen zijn individueel en je volgt je eigen op maat gemaakte gitaar-traject.
Uitgangspunt in de lessen is de “klassieke”of “Spaanse” gitaartechniek. Dit betekent dat je leert tokkelen, de gitaar op een bepaalde manier vasthoudt en noten leert lezen. Alles gaat spelenderwijs, en zorgt voor een goede basis. Vanaf je eerste les maak je kennis met verschillende stijlen als Spaans, klassiek, blues en neemt improvisatie een belangrijke plek in. Ook het singer-songwriter genre, fingerstyle en de klassieke gitaarliteratuur van 1500 tot 21ste eeuw komen aan bod.

Proefles

Een proefles is aan te raden, deze duurt een half uur, is individueel en geeft een goed beeld van wat je te wachten staat! Hierna zal het voor jou duidelijk zijn of  je een klik hebt met het instrument, de les en de docent. Ga niet over één nacht ijs; er staat je een geweldige hobby te wachten met jarenlang speelplezier, maar het is wel belangrijk dat je bewust voor je hobby kiest….

Thuis!

…want gitaarspelen leer je thuis! Je hoeft zeker geen uren per dag te oefenen, maar wel met enige regelmaat. Voor jongere leerlingen volstaat een paar keer per dag 5-10 minuten, en meer mag altijd. In de les wordt ook veel positieve aandacht besteed aan hoe je thuis het beste kan studeren. Want oefenen = beter spelen = meer plezier!

Locaties

De lessen vinden plaats in Aalst-Waalre, onder Eindhoven.

Proefles volgen of vragen? Neem contact op via info@anneloesvanhout.nl

leerlingenconcerten www gitaarvanhout nl