Anneloes van Hout studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, en behaalde daar de diploma’s voor docerend- en uitvoerend musicus. Als docent was zij 10 jaar verbonden aan CKE Muziekschool, Eindhoven. Sinds 2010 zetelt haar privé lespraktijk in Aalst-Waalre, waar zij lid is van vereniging Muziekonderwijs Aalst-Waalre.

De liefde voor het docentschap kreeg Anneloes van haar eerste leraar George Nowee. Twee intensieve stage jaren creëerden het fundament voor haar huidige lespraktijk en interesse in de pedagogiek. Verder volgt Anneloes regelmatig verdiepende cursussen zoals Integrated Teaching Methods (J.Fagius) en Musiceren, Studeren en het Brein (W.Karsten).

Gitaarles geven is een bijzonder mooi vak: het doorgeven van de liefde voor muziek en de gitaar, je leerlingen muzikaal zien opgroeien, ieder op zijn eigen manier, via zijn eigen weg. Het is de fijne combinatie van leerling, muziek, docent en bovenal het moment dat elke les weer uniek maakt. Luisteren, voelen, beleven, genieten en hard werken. Voor zowel leerling als docent!

Zie ook C.V en lees meer over Anneloes’ uitvoerende praktijk als gitarist.